A tökéletesen álló öltönyökről

A készruhagyártásban az öltöny és kosztüm a legnehezebb, legérzékenyebb szakterület. A sportruházattal szemben, pici apróságok döntik el, hogy mindenütt szépen, hibátlanul rásimuljonak a test alkatára ezek a ruhadarabok.

Gyártása a következő képen történik:
A modellező, mérnöki pontossággal megszerkeszt egy középnagyságú öltöny vagy kosztüm szabás mintáját, alkatrészeivel együtt, majd egy átlagos, szabályosnak mondott testalkatra formázza. Ez az alapja, úgynevezett magja az egész dolognak, utána ezt arányosan megnagyobbítja vagy lekisebbíti (szériáz), mérettáblázat szerint. Öltönynél a 44 -72, kosztümnél 36 – 52 méretnagyságig az alacsony, középmagas és magas testmagassági verzióban, de alakjában a magjához képest semmit nem változik.

Hogy jobban megértsék, ezt úgy kell elképzelni, hogy ha lefényképezünk bármilyen tárgyat, vagy testet és számítógépen azt megnagyobbítjuk, illetve lekisebbítjük, bármilyen verzióban is az alakja semmit nem változik. Így van ez a szabásminta szériázásával is! Alakjában, formájában ugyanaz marad.

Ez azt jelenti, hogy az összes nagyságméret erre az egyetlen átlagos testformára nagy tételben legyártódik, és akinek testalkata megközelítően hasonló, annak ez a ruhadarab valójában kifogástalanul áll. Csakhogy ennek a véletlen egybeesésnek aránya, nagyon kicsi.

Miért van ez így? A gond ott kezdődik, hogy a természet jó bekavart. Két azonos méretű testalkaton belül sincs két egyforma. Ahogyan a fizika törvénye is azt kimondja!

Hibátlan megjelenésű férfi

Hogy milyen kölönbségek léteznek az egyes emberek testformájában?
Csak néhányat említenék: A háthajlottság több fokozata, erős lapocka kidomborodás, túl egyenes testtartás, gerincferdülés, ahol egyik váll lejjebb van, vállak szélessége, vállak lejtése több fokozatban. Ezek általános különbségek, amihez hozzá adódnak még sportos alkatnál a nagyobb váll szélesség, karvastagság, nyakvastagság, túlsúly esetén nagyobb has, hájréteg különböző formái. Nők esetében mindez mellé még hozzá adódik mell domborulat nagysága, magassága, mellcsúcsok távolsága, derék vastagság, csípőformák különböző változatai. Mindezek erősen behatároló tényezők, amit a készruhagyártás, mint már említettem pontosan ezért képtelen követni.

Nincs az a szakember, aki a mérettáblázatba tudná foglalni ezeket a különbségeket, mert ezek minden nagyságnál kiszámíthatatlanul váltakoznak.

Sajnos, a fenti testforma különbözetek miatt az emberek 60%-a, ha körül megy a földgolyón, akkor sem tudja megtalálni alkatára a megfelelő öltönyt. Már belefáradva a keresésbe, kénytelen megvenni azt, ami behullámosodik rajta, főleg hátulról mutatkoznak a hibák, amit nem is lát.

Ezért van olyan sok rosszul öltözött ember, még a legmagasabb beosztásúak körében is. Pedig oly sok pénzt adnak azért, hogy megjelenésük a legkiválóbban álló ruházatban legyen, de emiatt a legdrágább öltöny viselésével sem tudják ezt megvalósítani.

Ezért azt tanácsolom: Akik hibátlanul álló, stílusos és minőségi férfi öltönyt szeretnének vásárolni , előbb forduljanak a Heilemann Öltönyház szakértőihez! Miután kész öltönyöket forgalmaznak, azonnal kiderül, hogy alkatára, lehet-e megfelelőt találni, vagy sem. Az öltönyüzletek között egyedüliként tudják a megfelelő módon az Ön méretére igazítani megvásárolni kívánt öltönyét. Az igazítás ingyenes, nem kerül további pénzébe sem.

Talán öltönyt keres az esküvőre?

Miután közelegnek az esküvők is, szeretnék segíteni a Vőlegényeknek szaktudásommal, munkámmal, hogy amikor elérkezik az a nap a legkiválóbb öltönyben tudjon mellé állni menyasszonyához. Ugyanezt üzenem a násznagyoknak, szüleiknek, rokonainak, barátaiknak. Ha adnak rá esélyt, hogy általam, ezt a napot még színesebbé, tegyük önök számára nekem ez minden pénztől többet ér.

TZIACCO esküvői öltöny szettben

Amennyiben úgy dönt, hogy következő öltönyét a Heilemann Öltönyházban vásárolja meg – megbizonyosodik minderről és garantálom, hogy nem fog csalódni! Maximálisan meg lesz elégedve! Főleg esküvőre készülő férfiaknak ajánlom. A honlapra kattintva a legújabb WILVORST esküvői öltönyök széles választékát találhatja meg. Ilyen kiemelkedő alkalom egyszer van mindenki életében és mindent megtesz azért, hogy amikor eljön az a nap a legkiválóbb öltönyben álljon menyasszonya mellé, másrészt mindenki az esküvői párt figyeli, kommentálja. Nagyon fontos egyéniségéhez a szín, majd a fazon és dekoráció kiválasztása, de ami a legfontosabb, hogy test alkatán kifogástalanul álljon. Számtalan referenciával és képekkel tudom igazolni, bemutatni!